'Oud-minister Hans Wijers wederom invloedrijkste Nederlander'

Voor het tweede jaar op een rij is oud-minister Hans Wijers verkozen tot de meest invloedrijke Nederlander.

Dat blijkt uit de Top 200 van invloedrijkste Nederlanders van De Volkskrant.

Wijers was minister van Economische Zaken voor D66 in het eerste kabinet-Kok. Tevens is hij oud-topman van AkzoNobel en onlangs stapte hij nog op als voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) bij voetbalclub Ajax. Wel heeft Wijers nog genoeg posities over, onder meer bij Heineken, Shell en het Concertgebouw.

Op de tweede plek in de lijst staat Niek Jan van Kesteren, directeur van werkgeversorganisatie VNO-NCW, Van Kesteren heeft tevens namens het CDA een zetel in de Eerste Kamer. Ben van Beurden, topman bij Shell, staat op de derde positie.

Laura van Geest

De hoogst genoteerde vrouw in de lijst is Laura van Geest, directeur van het Centraal Planbureau (CPB), zij staat op de elfde plek. In totaal staan er 59 vrouwen in de top 200 van De Volkskrant.

Timo Huges en Loek Hermans zijn grote dalers in de lijst. Huges werd dit jaar ontslagen als topman bij de NS vanwege problemen bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Hermans stapte op als VVD-fractieleider van de Eerste Kamer vanwege zijn rol als voormalig president-commissaris bij de ondergang van thuiszorgbedrijf Meavita.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie