Stenengooiers veroorzaken paniek in Amsterdamse tram

Onbekenden hebben donderdagavond stenen naar een tram in Amsterdam gegooid. Meerdere passagiers raakten in paniek omdat ze dachten dat het om een schietpartij ging.

Het incident gebeurde rond 19.30 uur op ter hoogte van de Derkinderenstraat in stadsdeel Nieuw-West. Er werden stenen tegen de voorkant van de tram gegooid. Op een foto van AT5 zijn barsten in de ruiten te zien.

"We hoorden een harde knal", vertelt een getuige. "Waarna de bestuurder ging kijken en vervolgens nam hij contact op met de centrale. Toen hoorden we weer twee knallen."

Bij de tweede serie knallen ontstond paniek in de tram. "Iemand riep dat we moesten gaan liggen en dat de tram door moest rijden," aldus een getuige. "Vervolgens zijn we praktisch in één ruk doorgereden naar de eindhalte."

Waarvandaan de stenen gegooid zijn, is nog niet bekend. Naast deze tram is er ook een andere tram bekogeld. Ook dat voertuig raakte beschadigd en is net als het hierboven genoemde toestel uit dienst genomen en naar een tramremise gebracht. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie