Twaalf jaar voor dood Bulgaarse prostituee

De 34-jarige Jason J. moet twaalf jaar de cel in voor de gewelddadige dood van een 22-jarige Bulgaarse prostituee in Amsterdam.

De rechtbank vindt het bewezen dat hij de vrouw heeft gewurgd en dat hij vervolgens brand heeft gesticht in haar woning in de Charlotte de Bourbonstraat in West, met het vermoedelijke doel om zijn sporen te wissen.

Ook is hij veroordeeld voor diefstal van haar telefoon en een bedrag van 5000 euro. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste onlangs veertien jaar cel.

De brandweer vond het deels verkoolde lichaam van de vrouw op 25 september 2013 in het huis, na een melding van een brand. J. en het slachtoffer kenden elkaar uit de prostitutie en hadden al enige tijd een relatie, maar de vrouw deed eerder die maand melding bij de politie van mishandeling, verkrachting en diefstal.

Verbreken

Ze vertelde toen onder meer dat ze de relatie wilde verbreken, omdat ze erachter was gekomen dat hij er meerdere vriendinnen op na hield. J. wilde dit volgens haar niet accepteren.

De verdachte ontkent dat hij iets te maken heeft met de zaak of dat de relatie gewelddadig was. Wel zegt hij dat hij in de nacht voor haar dood nog bij haar is geweest.

Video: Twaalf jaar voor dood Bulgaarse prostituee

Lees meer over:
Tip de redactie