Veel vertraging op de A29 na incident met vrachtwagen

Het verkeer op de A29 tussen Bergen op Zoom en Rotterdam heeft donderdagochtend veel hinder gehad van een vrachtwagen die eerder op de ochtend een wiel verloor ter hoogte van de Heinenoordtunnel. De vertraging liep op tot 2,5 uur.

De wegenwacht heeft de truck weggesleept en de weg is rond 9.15 uur weer opengegaan. Daarna losten de files langzaam op. Dat meldt de ANWB.

Het incident met de vrachtwagen gebeurde rond 6.30 uur. Rond 8.00 uur stond er een file van ruim 15 kilometer vanaf het knooppunt Hellegatsplein.

Ook op de omleidingsroutes over de A17 en de A16 over de Moerdijkbrug liep de vertraging tijdens de spits op tot bijna een uur.

Automobilisten konden de Kiltunnel op de N217 gebruiken als alternatief. De tunnel was vanwege de problemen op de A29 tot 10.30 uur tolvrij, maar ook hier liep het verkeer vast.

Spoor

Treinreizigers moesten donderdagochtend rekening houden met treinuitval op het traject van en naar Hilversum door een seinstoring. Rond 11.00 uur was de storing voorbij.

Reizigers waren ongeveer 30 tot 60 minuten langer onderweg.

Tussen Amersfoort en Deventer rijden minder treinen door een seinstoring. Reizigers kunnen omreizen via Zwolle of Arnhem. Het is niet bekend hoe lang dit oponthoud nog duurt.

Bekijk hier de actuele situatie op de weg en het spoor

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie