'Gemeente Amsterdam begaat opnieuw financiële blunder'

De gemeente Amsterdam heeft opnieuw een financiële blunder gemaakt. Het college schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat ruim 5 miljoen euro ten onrechte is overgemaakt.

Dat meldt Het Parool woensdag. Het zou gaan om drie dubbele betalingen, die aan het licht kwamen bij het voorbereiden van de jaarrekening van 2015.

Een grote zorginstelling, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, kreeg 4.777.192 euro te veel overgemaakt als subsidie voor beschermd wonen. Het ontvangen bedrag is inmiddels weer aan de gemeente teruggestort.

Ook is er ruim 400.000 euro te veel overgemaakt als huur voor een pand dat dient als praktijkcentrum voor bijstandsgerechtigden. 280.000 euro daarvan heeft de gemeente terug, de rest moet nog worden overgemaakt door de verhuurder.

2013

Eind 2013 ging Amsterdam ook al in de fout met betalingen. Ruim negenduizend minima kregen duizenden euro's meer op hun rekening gestort dan de bedoeling was. Er werd 188 miljoen euro uitgekeerd, in plaats van 1,88 miljoen.

En ook eerder dit jaar ging het mis. In september ontvingen bedrijven en burgers ten onrechte in totaal 580.000 euro. Het college beloofde destijds beterschap. "We zijn er nog niet, maar werken er hard aan", aldus een woordvoerder van wethouder Udo Kock (Financiën).

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie