FC Twente gaat onderzoeken of het juridische stappen kan ondernemen tegen Joop Munsterman en Aldo van der Laan.

De oud-voorzitters hebben de licentiecommissie van de KNVB bewust misleid door toevoegingen in het contract met investeringsmaatschappij Doyen Sports te verzwijgen, zo maakte de voetbalbond dinsdag bekend.

"We zullen ons van juridisch advies voorzien en kijken of we de schade kunnen verhalen, of iets van dien aard", aldus Twente-woordvoerder Marcel Wendrich tegenover De Telegraaf.

"Natuurlijk moet eerst alles aangetoond en bewezen worden. Maar wij hebben geen reden om het niet eens te zijn met het oordeel van de licentiecommissie en worden nu geconfronteerd met het gevoerde beleid van een aantal mensen."

De commissie trok dinsdag de proflicentie van FC Twente voorwaardelijk in. Alleen als de club volledig meewerkt met een onafhankelijk onderzoek naar de bestuursstructuur mag Twente de licentie houden. Ook kreeg FC Twente een boete van ruim 45.000 euro en werd de club uit Enschede voor de komende drie jaar uitgesloten van Europees voetbal.

Aanklager

De licentiecommissie deed de uitspraak naar aanleiding van het contract van Twente met Doyen, dat onlangs op straat kwam te liggen.

Het uitlekken van de verbintenis tussen beide partijen leidde al tot het opstappen van voorzitter Van der Laan. Munsterman stapte in april op als voorzitter.

FC Twente kan mogelijk nog meer straffen krijgen. De KNVB legt de zaak nog voor aan de aanklager betaald voetbal en de FIFA.