Zimbabwaanse jongen (21) voorlopig niet uitgezet

De 21-jarige Zimbabwaanse jongen Kudakwashe Antonio Matungamire, beter bekend als 'Kuda', is dinsdagmiddag toch niet uitgezet. 

Dat meldt het advocatenkantoor Prakken d'Oliveira. Kuda is uitgeprocedeerd, maar advocaat Edward van Kempen ziet aanknopingspunten voor een nieuwe aanvraag voor een verblijfsvergunning.  

Een eerdere aanvraag van Kuda, ingediend op basis van het Kinderpardon, werd afgewezen. De jongen diende Nederland te verlaten, maar mag nu in ieder geval blijven tot de nieuwe aanvraag is behandeld. 

De gemeente Hilversum stelde eerder op de avond al dat Kuda niet in het vliegtuig zat waarmee hij zou vertrekken naar Zimbabwe.  

Kuda woont sinds zijn dertiende in Nederland. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, waar Kuda woont, deed eerder een oproep aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff om ervoor te zorgen dat Kuda niet hoeft te vertrekken.

De Hilversumse cellist Ernst Reijseger, die het opneemt voor Kuda, zegt in gesprek met NU.nl niet te weten hoe lang de behandeling van de nieuwe aanvraag zal duren en hoe lang Kuda mag blijven. "We gaan de champagne niet ontkurken vanavond, want dat doen we pas bij een verblijfsverguning. De strijd gaat door", aldus Reijseger.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie