Man ontsnapt uit gevangenis in Heerhugowaard

De politie is sinds dinsdagochtend op zoek naar een man die is ontsnapt uit de gevangenis Zuyder Bos in Heerhugowaard. 

Volgens een woordvoerder van Dienst Justitiële Inlichtingen werd rond 9.00 uur duidelijk dat de 31-jarige gevangene werd vermist.

De man wist te ontsnappen via een elektronische deur voor bezoekers, aldus het ministerie van Veiligheid en Justitie. Een woordvoerder laat weten dat "dit absoluut niet had mogen gebeuren". De man verricht in de gevangenis ook werkzaamheden als schilder en was op de ochtend van zijn ontsnapping de bezoekersruimte aan het verven.

Er wordt een onafhankelijk onderzoek ingesteld door Bureau Veiligheid en Integriteit van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Het is niet duidelijk waarvoor hij vastzit. "Hij heeft zich voor zijn celstraf zelf gemeld bij de politie en zit sinds augustus vast", zegt de woordvoerder tegen NU.nl. "Hij zou volgend jaar in maart op vrije voeten komen."

Via Burgernet is een signalement verspreid. Het gaat om een getinte man, kort geschoren, geheel in het zwart met verfvlekken op zijn kleding. Er wordt gevraagd de man niet zelf te benaderen maar met 112 te bellen.

Lees meer over:
Tip de redactie