OM eist alsnog zes jaar cel voor schietpartij Transvaalkade

De 29-jarige Samir O. moet alsnog zes jaar de cel in. Dat eist het Openbaar Ministerie (OM) in hoger beroep. Hij schoot in juni 2013 op de Transvaalkade de 26-jarige Ismael Z. dood na een ruzie.

O. kreeg vorig jaar vier maanden cel opgelegd. Volgens de rechtbank was er sprake van noodweer: "De verdachte heeft zichzelf verdedigd en is daarin doorgeschoten omdat hij werd gedreven door angst en paniek".

Volgens het OM kwam de paniek en shock pas na het schieten. Toen O. schoot was hij volgens getuigen juist gericht en zelfverzekerd. De uitspraak in het hoger beroep staat gepland op 1 februari. 

Confrontatie

O. en Z. hadden al langere tijd ruzie, en op de avond voor de schietpartij zou het weer tot een confrontatie zijn gekomen. Die zaterdagmiddag daarop vond er eerst een woordenwisseling plaats. Z., het latere slachtoffer, liep daarna op verdachte O. af met een getrokken pistool en begon te schieten.

Volgens O. renden de twee daarna schietend tegen elkaar aan over de Transvaalkade. Z. werd uiteindelijk dodelijk getroffen en overleed ter plekke.

Lees meer over:
Tip de redactie