Zwembad De Piramide op een vakantiepark in het Noord-Hollandse Julianadorp is zaterdagavond verwoest door brand. 

Het pand is volgens de veiligheidsregio Noord-Holland Noord volledig ingestort.

De harde wind maakte het voor de brandweer extra lastig om het vuur onder controle te krijgen. De eerste melding was zaterdagavond even voor tien uur. Ruim vier uur later kon het sein brand meester worden gegeven.

Er was sprake van vliegvuur. Daarom werd besloten om een woning met een rieten kap in de buurt uit voorzorg nat te houden.

Ook bleef de rook laag hangen, wat voor overlast voor de omgeving zorgde. Mensen in de buurt kregen het advies om ramen en deuren dicht te houden.

Gevaarlijke stoffen

Er zijn volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. In het zwembad werd geen chloor opgeslagen.

Bij de brand raakte niemand gewond. Over de oorzaak is volgens de veiligheidsregio nog niets te zeggen.

Bekijk beelden van de brand:

Uitslaande brand in zwembad Julianadorp
Uitslaande brand in zwembad Julianadorp

Herpen

Ook in de Noord-Brabantse plaats Herpen woedde in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand. Het vuur begon in een auto, maar greep door de harde wind razendsnel om zich heen.

De wagen stond onder een carport. De brand sloeg volgens de brandweer over naar een tweede auto, een schuur en een loods. Die stonden allemaal bij een huis in het buitengebied van Herpen, een plaats tussen Oss en Nijmegen.

De woning liep volgens een brandweerwoordvoerder geen gevaar omdat die uit de wind stond. Een van de bewoners probeerde spullen uit de schuur te halen en raakte daarbij gewond. Het slachtoffer moest ter controle naar het ziekenhuis.