In een bedrijfsgebouw in Honselersdijk (Zuid-Holland) heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed. Na enkele uren kreeg de brandweer de brand onder controle.

De brandweer rukte met groot materieel uit om het vuur te blussen. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling, die in de wijde omgeving was te zien. 

In het gebouw waren meerdere bedrijven gevestigd. Het zou volgens een woordvoerder van de brandweer onder meer gaan om ondernemingen die zich bezighielden met het onderhoud van en de handel in auto's en vrachtwagens. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden.

De schade door de brand is groot. Een gedeelte van het pand is ,,zo goed als verwoest''. De brandweer zet bovendien sloopkranen in om de laatste brandhaarden te bereiken.

Een aantal omwonenden waren uit voorzorg gevraagd wakker te blijven en de situatie in de gaten te houden. Alle omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden.

Oorzaak

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het nablussen duurt vermoedelijk nog enkele uren.

Volgens de brandweer raakte niemand gewond bij de brand. Wel moest een aantal mensen door ambulancepersoneel worden nagekeken na het inademen van rook, maar zij hoefden niet te worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Heeft u foto’s of videos bij dit nieuws? Upload via NUfoto of stuur in via WhatsApp (+31655246155).