De politie heeft de afgelopen twee weken vier mannen gearresteerd in verband met de liquidatie van Lucas Boom in juni dit jaar.

Het gaat om twee Amsterdammers van 23 en 34 jaar en twee verdachten uit Den Haag van 29 jaar. Dat bevestigde een politiewoordvoerster na berichtgeving hierover in De Telegraaf aan NU.nl.

De Amsterdamse crimineel Lucas Boom werd 9 juni voor de ogen van tientallen basisschoolleerlingen doodgeschoten in een woonwijk in Zaandam. De twee aangehouden Hagenaars zouden de vluchtauto hebben geleverd, de twee Amsterdamse verdachten zouden directer bij de moord betrokken zijn geweest.

Over Boom wordt gezegd dat hij een vertrouweling was van Willem Holleeder. In een aantal zaken is Boom verdachte geweest. De meest serieuze was de mislukte poging om Satudarah-kopstuk Etous Belserang te liquideren.

Jonge generatie criminelen

Astrid Holleeder, de zus van Willem Holleeder, getuigde maandag nog dat haar broer na zijn vrijlating niemand meer over had. Daarna ging hij volgens haar om met de jongere generatie criminelen, in haar woorden ´jongetjes´ als Lucas Boom alias Puk.

Ze vertelde dat Holleeder zich omringde met nieuwe mensen, dat hij zocht naar 'schuttertjes'. "Puk was een schutter. Die had al mensen gedaan", zou Holleeder volgens zijn zus hebben gezegd. Puk had hem dat verteld. Volgens haar was dat niet slim omdat Holleeder Boom met die informatie weer onder druk zou kunnen zetten.