Een ondernemer die in conflict is met de gemeente Staphorst heeft 1.000 ton afval op de openbare weg gedumpt. De gemeente wil de troep niet opruimen.

Staphorst gaat nu niet over tot opruimen ervan, omdat de gemeente vreest met de kosten opgezadeld te worden.

Staphorst had Talen Recycling tot donderdagochtend 10.00 uur de tijd gegeven het restafval van de Westerparallelweg te verwijderen. "Er lijkt nu alleen maar meer bij gekomen te zijn", zei een woordvoerder van de gemeente.

Met het intrekken van de vergunning voor het recyclingbedrijf hoopt Staphorst dat de aanvoer van afval gestopt wordt, maar die maatregel valt onder het bevoegd gezag van de provincie Overijssel.

Ongedierte

Het conflict is ontstaan na een grondruil om twee wegen met elkaar te verbinden Talen stond een deel van zijn terrein af en hij kreeg een er perceel grond bij. Het deel dat Talen afstond werd openbare weg. De ondernemer stelt dat de gemeente de vergunning zou regelen voor het geruilde terrein, maar dat zou niet zijn gebeurd.

Dat de berg is gegroeid, erkent hij. "We hebben gisteren de weg helemaal volgegooid." De gemeente vreest vooral dat de berg afval ongedierte aantrekt. Het verkeer heeft er vooralsnog geen last van; dat kan er omheen.

Video: Boze ondernemer dumpt 1.000 ton afval

Boze ondernemer dumpt 1000 ton afval op straat
Boze ondernemer dumpt 1000 ton afval op straat