De man die zaterdag op straat gevonden werd na een schietpartij in de Cornelis Outshoornstraat in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West, is volgens Het Parool de crimineel Cartney K.

K. werd in 2010 nog veroordeeld tot zestien jaar cel voor moord, een gewelddadige beroving en poging tot een woningoverval. 

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat niet in op de berichtgeving van Het Parool. Ook wordt niet bevestigd of het slachtoffer een bekende is van de politie. "In het kader van het onderzoek brengen wij niets naar buiten", zegt een woordvoerder tegen NU.nl.

Een liquidatie werd een dag na de schietpartij uitgesloten. Ondanks de informatie van Het Parool over het criminele verleden van het slachtoffer, zegt de woordvoerder dat een afrekening in het criminele circuit nog altijd uitgesloten wordt.

Het tweede slachtoffer van de schietpartij van zaterdag is voormalig café-eigenaar Peter L. Hij overleefde de schietpartij wel. Wat precies de aanleiding is geweest voor het incident is nog niet bekend.

Hoge Raad

K. werd als medepleger gezien van een moord in Utrecht in 2008. Tijdens een ripdeal werd een 30-jarige man van dichtbij doodgeschoten terwijl hij op de grond lag. In de rechtbank werd gesproken van "een executie".

Hij ging in hoger beroep, maar ook het gerechtshof achtte hem schuldig. De zaak ligt momenteel bij de Hoge Raad, waardoor K. zijn straf nog niet hoeft uit te zitten.