Het verkeer ondervindt maandagavond veel hinder door regen en wind. Rond 18.00 uur stond er meer dan 600 kilometer file in Nederland. Toen de grote problemen op de A27 waren verholpen, liep het aantal files snel terug.

Ook de ANWB waarschuwt voor de harde windstoten die het verkeer parten spelen. Op alle grote snelwegen in de Randstad stond het rond 18.00 uur al op diverse plaatsen vast. De VerkeersinformatieDienst (VID) spreekt zelfs van "de zwaarst maandagmiddagspits sinds 2010". 

De A27 spande tussen 17.00 en 18.00 uur de kroon met een file van in totaal bijna 70 kilometer.  Zowel tussen Breda en Gorinchem als tussen Gorinchem en Almere loopt het verkeer in beide richtingen vast. "Wie perse vanavond van Brabant naar de Randstad wil, doet er goed aan een andere route te zoeken", meldt de ANWB.

Op een aantal plaatsen zijn rijstroken gesloten vanwege ongelukken of auto’s met pech. Automobilisten moeten rekening houden met zeker een uur extra reistijd.

Linkerrijstrook

Ook op de A15 tussen Nijmegen en Rotterdam was de linkerrijstrook dicht bij Hardinxveld-Giessendam. Hierdoor stond daar rond 18.00 uur een file van 10 kilometer.

Eerder in de middag deden zich ongelukken voor op de A8 tussen Amsterdam en Zaandam en de A4 tussen Amsterdam en Den Haag. De auto’s zijn inmiddels weggesleept, maar het verkeer ondervindt nog wel hinder van de eerdere afsluiting van de weg.

Ook in de ochtendspits had het verkeer al veel last van het weer.

Bekijk de actuele verkeersinformatie