De zussen van Willem Holleeder, Astrid en Sonja, en ex-vriendin Sandra den Hartog worden maandag en dinsdag gehoord in het Passageproces, met hoofdrolspelers als Dino Soerel, Fred Ros en Jesse R.  

De vrouwen hebben eerder verteld over Holleeders betrokkenheid bij liquidaties in het criminele milieu. De Passagezaak is sterk verweven met het proces tegen Holleeder. 

Astrid Holleeder moet maandag opdraven in het hoger beroep van het grote liquidatieproces. ''Hij vernietigt altijd zijn eigen omgeving’’, heeft ze eerder over haar broer gezegd. Dinsdag volgt haar zus Sonja en Sandra den Hartog. Den Hartog is niet alleen de ex van Holleeder maar ook de weduwe van de geliquideerde crimineel Sam Klepper.

Hun kennis over liquidaties in het criminele milieu is belangrijk. Holleeder zou met onder anderen Dino Soerel, Fred Ros, Jesse R. en de inmiddels geliquideerde Ali Akgün hebben samengewerkt. De zaak tegen Holleeder bij de rechtbank is echter gescheiden van het liquidatieproces bij het gerechtshof.

Cor van Hout

Holleeder wordt er onder meer van verdacht de hand te hebben gehad in de dood van zijn oude vriend Cor van Hout (2003), vastgoedmagnaat Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006). De moorden op Houtman en Van der Bijl zijn ook onderdeel van het liquidatieproces.

Astrid Holleeder schetst in haar al afgelegde getuigenissen volgens justitie het beeld van Holleeder als een man die anderen terroriseert. Haar zus Sonja was de weduwe van Cor van Hout. Astrid: ''Alles bij Willem draait erom dat als je niet met hem bent, dan ben je tegen hem. En als je tegen hem bent, dan weet je wat er met je gebeurt. Cor was zijn beste vriend, Endstra was zijn beste vriend, Mieremet was zijn beste vriend." 

Over de moord op Houtman verklaart Sonja dat haar broer tegen haar heeft gezegd: ''Het was hij of ik.'' Over de liquidatie op Van der Bijl vertelde Willem Holleeder aan zijn zus Astrid dat Van der Bijl met de politie sprak. Astrid: ''Nadat Thomas dood was, heeft Willem aan Sonja gevraagd of die aan mij wilde vragen of er in het onderzoek een foto was gevonden. Mijn conclusie: Willem had die foto verstrekt aan de uitvoerders. Ik ben ervan overtuigd dat Willem de opdrachtgever is voor de moord op Van der Bijl.''