De politie heeft zaterdagavond de zoektocht op het IJsselmeer naar twee vermiste mannen voorlopig gestaakt. 

Het is de bedoeling om zondag verder te zoeken met onder meer sonar, maar dat hangt af van de weersomstandigheden, aldus een woordvoerder.

Er wordt zondag stormachtig weer verwacht. "Als het hard waait is het gevaarlijk voor de eigen mensen op zo'n wiebelig bootje. Bovendien maakt dat het zoeken heel lastig", zei de woordvoerder.

De mannen worden vermist sinds hun jacht vrijdag bij Lemmer (Friesland) zonk. Reddingswerkers hebben zaterdagmiddag het jacht geborgen. De politie vermoedt dat er een aanvaring is geweest en dat de boot vervolgens is overvaren. In het wrak zijn geen lichamen aangetroffen. Nabij Lemmer zijn wrakstukken gevonden.

Video: Zoektocht vermisten IJsselmeer gestaakt

Zoektocht vermisten IJsselmeer gestaakt
Zoektocht vermisten IJsselmeer gestaakt

Randstad

De eigenaar van een bedrijf in Sneek dat het schip in beheer heeft, zei tegen Omroep Flevoland dat het jacht vrijdag vanuit Lelystad is uitgevaren en op weg was naar Lemmer toen het zonk. De opvarenden zouden "twee mannen uit de Randstad" zijn.

Reddingsboten van de KNRM, een helikopter, een politieboot en diverse andere schepen zochten sinds vrijdagavond naar de opvarenden. Er is niemand gevonden, wel zijn kledingstukken in het water ontdekt, maar het is niet gezegd dat die van de opvarenden zijn.