Op het IJsselmeer in de buurt van Lemmer (Friesland) is vrijdagavond uren gezocht naar de opvarenden van een vermiste huurboot. De vrees bestaat dat het vaartuig is gezonken. De zoektocht gaat zaterdag verder.

Rond 21.30 uur werd de zoekactie gestaakt, omdat het inmiddels te donker was geworden. Zaterdagochtend zal bij daglicht verder worden gezocht. "Voor de opvarenden wordt het ergste gevreesd", meldt de KNRM.

De politie zal verder onderzoek doen, aldus de Kustwacht.

Vlak na 20.30 uur meldde de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) dat in het water een wrak is aangetroffen. Ook zijn wrakstukken en kleding gevonden.

Het is nog onduidelijk of het om het vermiste schip gaat. Dit wordt nog onderzocht. Van opvarenden is geen enkel spoor aangetroffen.

Gillen

De zoekactie kwam aan het begin van de avond op gang nadat een matroos van een schip melding had gemaakt van een zinkend schip ter hoogte van Lemmer bij de zogeheten Friesche Hoek. Ook had hij een vrouw horen gillen.

De Kustwacht zette meteen reddingsboten van de KNRM, een helikopter, een politieboot en diverse andere schepen in. Aan de wal zocht de politie de dijk langs het water af. Na drie uur zoeken besloten de hulpdiensten het zoeken te staken.