De Supportersvereniging Ajax wil er met een kort geding voor zorgen dat de fans toch bij de uitwedstrijd van de club tegen FC Utrecht mogen zijn.
 

Voorzitter Daniël Dekker van de supportersvereniging bevestigt vrijdag een bericht van het AD daarover.

Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft fans van Ajax verboden aanwezig te zijn bij de wedstrijd op 13 december in stadion De Galgenwaard. De burgemeester zegt te vrezen voor een veldslag tussen de supporters.

"Het verbod heeft niets te maken met onze fans", stelt Dekker. "Dus het zou heel vreemd zijn als de Ajax-supporters wel gestraft zouden worden." Advocaat Thomas van Vugt laat weten juridische mogelijkheden te zien.

Wangedrag

Dekker is bang dat het verbod een domino-effect teweegbrengt en er meerdere verboden zullen volgen. "Natuurlijk willen we allemaal af van het wangedrag in het voetbal. Maar laten we de discussie wel met zuivere argumenten voeren en niet in het wilde weg verboden gaan uitvaardigen ten koste van echte fans."

Ajax-supporters kondigden eerder al aan op de wedstrijddag van FC Utrecht-Ajax te gaan demonstreren in de Domstad.

Tijdens het vorige duel in De Galgenwaard zongen leden van de harde kern van FC Utrecht antisemitische liederen. Dat kwam de club op een straf van de KNVB te staan. Er werd een boete opgelegd en de tribune waar de harde kern huist, de Bunnikside, moest tijdens het volgende duel met Ajax leeg blijven.