Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de verkrachtingen die vorig jaar werden gepleegd in Amsterdam West, is op zoek naar nieuwe getuigen.

In de maanden april en augustus 2014 werd Osdorp opgeschrikt door een tweetal verkrachtingen die op slechts anderhalve kilometer van elkaar werden gepleegd door dezelfde dader.

Precies een jaar geleden hebben de diverse opsporingsprogramma's uitgebreid aandacht besteed aan deze zaken. Nog altijd is een team van rechercheurs druk bezig met het onderzoek naar de dader van deze verkrachtingen.

Uit dat onderzoek is inmiddels naar voren gekomen dat bij één van deze verkrachtingen een tweede dader betrokken is geweest. Dit betreft een man van rond de 20 jaar oud. Hij heeft een getinte huidskleur, is ongeveer 1.75m lang en heeft een dun postuur.

Puntig kuifje

De eerste dader viel op omdat zijn slachtoffers beschreven dat hij een opvallend loopje heeft en zijn haar kort droeg met een soort puntig kuifje. Deze man had een donkere huidskleur, was tussen de 25 en 35 jaar oud en had een slank postuur. Hij spreekt vloeiend Nederlands en maakte een verzorgde indruk.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die deze daders kennen en/of vrouwen die mogelijk door deze mannen zijn benaderd en dit nog niet bij de politie hebben gemeld.