Actievoerders hebben donderdagochtend urenlang de hoofdingang van het terrein van Kamp Zeist in Soesterberg geblokkeerd. 

De leden van de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) wilden hiermee de nieuwbouw tegenhouden van wat ze noemen de 'gezinsgevangenis'.

De actiegroep was met zo'n veertig leden aanwezig. Een aantal had zich aan het hek vastgeketend. Ze verzetten zich er tegen dat gezinnen met kinderen in Kamp Zeist 'gevangen worden gehouden'.

Het gaat vooral om uitgeprocedeerde asielzoekers die in afwachting zijn van uitzetting. "Het is onacceptabel dat gezinnen hier gevangen worden gehouden. Sommigen hebben niet eens een strafproces gehad", aldus de woordvoerder van AAGU.

Verzoek

De actievoerders waren van plan de hele dag de bouw te verhinderen, maar kregen aan het einde van de ochtend van de politie het verzoek om het terrein te verlaten.

"We hebben kunnen zien dat alle bouwbedrijven zijn vertrokken. Voor ons is deze actie daarom geslaagd. We hebben daarom besloten te vertrekken. Maar deze actie krijgt zeker een vervolg", zei de woordvoerder.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload beeld via NUfoto. Of stuur uw foto's/video's in via WhatsApp: +31 6 55246155.