Het treinverkeer rond Utrecht heeft dinsdagochtend op allerlei plaatsen last gehad van problemen. Tot het einde van de ochtend reden er geen treinen op het traject Den Bosch-Utrecht en minder treinen van en naar Schiphol.

De problemen tussen Den Bosch en Utrecht werden veroorzaakt door een defecte trein op het spoor. De vertragingen tussen Utrecht en Schiphol waren ook het gevolg van de problemen op het traject Den Bosch-Utrecht.

De problemen worden rond 12.00 uur voorbij.

Reizigers tussen Den Bosch en Utrecht  moesten rekening houden met zeker een uur extra reistijd. De extra reistijd tussen Utrecht en Schiphol was een half uur.

Uitgebroken reizigers

Een aantal reizigers dat vast zat in de defecte trein, die strandde bij Zaltbommel, had geen zin om te wachten op het vervangende vervoer dat de NS beloofd had te regelen. Tegen de instructies van de hoofdconducteur in braken zij uit de trein, meldt Omroep Brabant.

De groep reizigers die de trein uitstapte, liep daarna langs het spoor naar de weg waar zij een taxi pakten die zij eerder al hadden gebeld. Volgens een medereiziger wilden ze het vliegtuig niet missen dat maar twee keer per week vliegt.

Sloot

De NS had wel bussen geregeld als vervangend vervoer. Maar de reizigers hadden hier weinig aan doordat er een sloot tussen de trein en de bussen zat en de reizigers dus niet over konden stappen.

Ook aan het begin van de ochtend waren er ernstige stremmingen rond Utrecht Centraal. Op de trajecten van Utrecht naar Den Bosch, Amsterdam Centraal en Driebergen-Zeist reden urenlang minder treinen.

Bekijk hier de actuele situatie op het spoor