De verdachten in de zaak van de clubkasroof bij FC Utrecht, vorig jaar januari, moeten als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt de cel in.

De aanklager eiste maandag negen maanden gevangenisstraf tegen de twee hoofdverdachten, waarvan drie en vier maanden voorwaardelijk. Ook moeten ze de gestolen 77.500 euro terugbetalen aan FC Utrecht.

De twee hoofdverdachten, broers Souhail en Mohammed, worden vervolgd voor verduistering. Souhail werkte ten tijden van de overval als financieel medewerker bij FC Utrecht en liet een deur openstaan voor nepovervaller Mohammed. Het geld zouden ze verstopt hebben in het Gagelbos in Overvecht. Dit geld is echter nooit teruggevonden.

Taakstraf

De advocaat van de twee broers pleit voor een taakstraf. Hij verwijst daarbij naar oud-PvdA-raadslid Bert van der Roest, die als penningmeester van het straatnieuws tienduizenden euro’s verduisterden. Hij kreeg uiteindelijk ook een taakstraf.

De twee broers bedachten de nepoverval niet alleen. Ook de ex-vriendin van Mohammed, Ilham, en een vriend van de twee broers, Moussa, waren bij het complot betrokken. 

Ilham wordt ervan verdacht de vluchtauto bestuurd te hebben. Tegen haar wordt 120 uur taakstraf geëist. Moussa wordt verdacht van heling. Bij zijn ouders thuis is vijfduizend euro in briefjes van vijftig gevonden. Tegen hem is vijf maanden cel geëist waarvan twee voorwaardelijk.