Het treinverkeer in Nederland ondervindt zaterdag door diverse oorzaken hinder. In de ochtend deden zich vooral rond Amsterdam en Utrecht problemen voor.
 

Dat meldt de NS.

Het treinverkeer tussen Amsterdam en Utrecht werd tussen 8.00 en 9.00 uur stilgelegd vanwege een politieonderzoek. Tussen Amsterdam Sloterdijk en Lelylaan reden tot 10.30 uur geen treinen door een aanrijding met een persoon.

Ook tussen Leiden en Haarlem reden de hele ochtend minder intercity’s door een defecte trein.

Utrecht

Een zelfde probleem doet zich voor tussen Utrecht Centraal en Ede/Wageningen. De vertraging als gevolg van dit defect duren nog tot het begin van de middag.

Tussen Den Haag Centraal en Utrecht rijden het hele weekeinde minder treinen door geplande spoorwerkzaamheden. Deze beperking geldt ook voor het traject tussen Rotterdam Centraal en Utrecht.

Drukte op wegen

Ook op de wegen rond Utrecht is het trouwens druk. Door de platenbeurs in de Jaarbeurs en de open dag van de Universiteit Utrecht op De Uithof staan automobilisten op de ringweg lang in de file, meldt de VerkeersinformatieDienst (VID).

Richting de Jaarbeurs staat het verkeer al op de A12 stil. De file totaan de Jaarbeurs is 4 kilometer en het kost al gauw meer dan een uur om het stuk af te leggen. Aan de oostkant van Utrecht loopt het verkeer vast richting De Uithof. De file is ook daar 4 kilometer en staat zowel op de A27 en A28.