De politie Rotterdam heeft tijdens het onderzoek in en rond de verdachte auto donderdagavond "niets vreemds" aangetroffen.
 

Dat meldt een woordvoerster aan NU.nl. De witte Mercedes was door een camera bij een grensovergang geregistreerd als 'verdacht’.

Toen de auto in Rotterdam werd gesignaleerd, zette de politie de Westersingel af en verrichtte grondig onderzoek. Burgemeester Ahmed Aboutaleb, die in een restaurant vlakbij de auto zat te eten, werd uit voorzorg weggevoerd uit het centrum.

Drie mannen die in de auto zaten waren aangehouden, maar zijn inmiddels niet meer verdacht. Het gaat om mannen van 20, 22 en 23 jaar uit België. Politieagenten zagen de wagen rijden en kwamen er achter dat het voertuig gesignaleerd stond vanwege een aanhouding eerder deze week.

Toen werd er een gaspistool en hennep aangetroffen. Gezien het Belgische kenteken en de extra alertheid van de politie in verband de aanslagen in Parijs, werd besloten een uitgebreid onderzoek in te stellen.

Zoektocht

Het gerucht ging dat de mannen afkomstig waren uit de Brusselse gemeente Molenbeek. Maar hier kan de politie geen commentaar op geven.

Burgemeester Aboutaleb meldde op RTV Rijnmond niet te zijn geschrokken van de verdachte situatie donderdagavond. Toen hij op de hoogte werd gesteld van de situatie verliet hij het restaurant, is in zijn auto gestapt en naar huis gereden. "We zijn alert en scherp in de stad, dat is wederom weer bewezen", aldus de burgervader.

Aboutaleb voegde er nog aan toe uitstekend te hebben geslapen. Verder wil de burgemeester niets over de zaak zeggen.

Video: Reactie Aboutaleb