De gevoelstemperatuur daalt op zaterdag en zondag naar het vriespunt. De koude lucht en zelfs natte sneeuw vormen een groot contrast met het zachte herfstweer van de afgelopen weken.

Dat meldt Weeronline vrijdag.

De middagtemperatuur ligt op zaterdag en zondag rond de 6 graden, maar door een frisse luchtstroom vanaf de Noordzee voelt het in het grootste deel van het land kouder aan. In de nachten kan het zelfs gaan vriezen en in Limburg kan natte sneeuw vallen.

Doordat de aangevoerde lucht geleidelijk kouder wordt, kunnen felle buien ontstaan. Vooral in de kustprovincies is daarbij kans op onweer en hagel.

Zaterdagavond kunnen aan de westkust ook zware windstoten voorkomen. In de nacht van zondag op maandag komt het op grote schaal tot lichte vorst.

Geen code

Het KNMI heeft vooralsnog geen aparte code afgegeven voor het koude weer in de komende dagen. De sneeuw die waarschijnlijk in Limburg valt, is overigens niet de eerste van dit seizoen. Op 14 oktober is in Limburg en de Achterhoek al natte sneeuw gevallen en kleurden de Limburgse heuvels tijdelijk wit.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Zaterdag 12° N 3
Zondag 10° W 3
Maandag NW 6
Dinsdag N 4
Woensdag 10° NW 3