De politie heeft het onderzoek naar een 'verdachte' auto op de Westersingel in Rotterdam afgerond. Drie mannen die in de auto zaten zijn aangehouden door agenten.

Een woordvoerster van de politie kan verder niets zeggen over de identiteit van de mannen. Wel hebben de arrestaties te maken met de auto die onderzocht wordt.

De auto staat geparkeerd in de straat, die ongeveer anderhalf uur afgezet is geweest. Volgens de NOS gaat het om een witte Mercedes. Rond 00.30 uur zou de straat weer zijn vrijgegeven.

Het kenteken van de auto zou herkend zijn als 'verdacht' bij de grensovergang Hazeldonk door een automatisch camerasysteem. Dat gebeurde later ook in de buurt van Rotterdam. De politie kon dit echter bevestigen noch ontkennen.

Aboutaleb

Burgemeester Ahmed Aboutaleb zou uit voorzorg weggevoerd zijn uit het centrumAboutaleb was in de buurt aan het dineren. Hij zou het volgens zijn woordvoerder goed maken.

Waarom de auto 'verdacht' is, kan een woordvoerster van de politie niet zeggen. "De collega's zijn extra alert naar aanleiding van de afgelopen dagen", zei ze.

Heeft u foto’s of videos bij dit nieuws? Upload via NUfoto.