Alle kustprovincies in Nederland moeten vanaf woensdagavond weer rekening houden met zware tot zeer zware windstoten. Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer.

Dat meldt het weerinstituut op haar website.

Naast alle kustprovincies geldt ook voor Drenthe code geel, de waarschuwing voor gevaarlijk weer. 

De zwaarste windstoot is tot nu toe gemeten in Hoek van Holland met 101 kilometer per uur, aldus weeronline.nl. Op de Wadden stormt het af en toe, met windkracht 9. In het binnenland vallen de windstoten mee, met waarden rond de 60 kilometer per uur.

Naast de harde wind, regent het ook flink. Er trekt een gebied met actieve buien vanuit het westen naar het oosten die lokaal gepaard gaan met onweer en korrelhagel. In de nacht van woensdag op donderdag verdwijnen de windstoten.

Donderdagochtend gaat de wind ook in het noorden luwen, maar onstuimig blijft het nog wel een groot deel van de dag met een vrij krachtige tot harde westenwind, aldus weeronline.nl

Stormschade

In de nacht van dinsdag tot woensdag gold er een waarschuwing voor extreem weer. Bij de brandweer kwamen honderden meldingen van stormschade binnen. Verzekeraars schatten dat de storm zeker 5 miljoen euro aan schade heeft aangericht aan huizen en inboedel.

Bekijk de actuele weersverwachting