Riekelt van S. (35) heeft woensdag 18 jaar jaar cel tegen zich horen eisen voor de moord op een 18-jarige vrouw vorig jaar in Emmeloord. 

Volgens justitie heeft de man de jonge vrouw met een steen op haar hoofd geslagen en in een chalet achtergelaten, dat hij in brand stak.

S. stond net als Tessa en haar vader op camping Het Bosbad in Emmeloord. Volgens de officier van justitie is het zeker dat hij de moord heeft gepleegd.

De aanklager vindt de ontkennende verklaringen van S. ongeloofwaardig omdat hij wisselende en tegenstrijdige verhalen heeft verteld over over onder meer zijn bezigheden die avond.

Hoewel S. er zelf niets over zegt, moet er volgens de aanklager iets zijn gebeurd wat S. ertoe heeft gebracht de steen te halen en de jonge vrouw op het hoofd te slaan. Vervolgens moet hij terug zijn gegaan om brandstof te halen en brand te stichten.

Hoofdwond

De 18-jarige vrouw had een hoofdwond die wees op grof geweld, maar ze stierf door de brand. Mogelijk was ze bewusteloos toen de brand begon.

Op de steen waarmee de vrouw was geslagen zaten bloed en haren waarvan het dna bleek overeen te komen met dat van Tessa en S. Op de klompen, schoenen, sokken en kleding van S. zaten bloedsporen van het slachtoffer. Onder de nagels van de jonge vrouw zat dna-materiaal dat waarschijnlijk van S. afkomstig is.

S. wilde niet meewerken aan een onderzoek naar zijn persoonlijkheid. Het is niet duidelijk geworden in hoeverre hij toerekeningsvatbaar is en wat zijn motief was.