Een arrestatieteam van de politie heeft woensdagochtend in Maastricht een verwarde man gearresteerd die dreigde zichzelf op te blazen.

De politie viel om 08.10 uur binnen in de woning aan de Cramer van Brienenstraat, waar de man gedreigd had de gaskraan open te draaien.

De man is bij de inval door de politie niet gewond geraakt en overgebracht naar het politiebureau, zei een woordvoerder van de hulpdiensten. Omwonenden die eerder geëvacueerd waren, kunnen weer terug naar huis. De man is opgesloten in een politiecel.

Ex-militair

De hulpdiensten waren eerder woensdagochtend uitgerukt na een telefoontje van de man dat hij zichzelf ging opblazen. In de woning waren geen andere mensen aanwezig. Volgens de woordvoerder had de man met een gasexplosie gedreigd, maar het gas was niet opengedraaid.

Volgens de politie is de man een ex-militair die lijdt aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Hij had in het verleden al eens laten weten dat hij zichzelf iets aan wilde doen.

Onderhandelaar

De politie zette een onderhandelaar in. Uiteindelijk haalde een arrestatieteam de man uit zijn woning. Zeventien woningen in de directe omgeving werden ontruimd. Tientallen bewoners werden opgevangen in een naburig gemeenschapshuis.

Volgens omwonenden zou de man een vrouw en twee kinderen hebben. Maar die waren tijdens het incident niet in de woning. De politie benadrukt dat er geen enkele sprake was van enige vorm van terroristische dreiging. Nadat de geschrokken buurtbewoners zijn bijgepraat over het incident, konden ze terug naar huis.

Video: Verwarde man dreigde zichzelf op te blazen