De politie heeft maandagmiddag twee personen aangehouden na een brand in een schuur langs de A2 bij Susteren (Limburg). 

Een van de verdachten moest in een weiland langs de A2, waar ook het schuurtje staat, de kleren uitdoen om daarna te worden afgevoerd, meldden getuigen.

Bij de doorzoeking van het schuurtje langs de A2 door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zijn geen explosieven aangetroffen. Deze robot heeft vlak daarvoor ook een langs de weg bij het weiland geparkeerde auto onderzocht.

De politie stuurde eerder maandag een arrestatieteam naar Susteren na de schuurbrand aan de Baakhoven. Volgens het OM was er maandag sprake van een ''ernstig incident dat direct ingrijpen vereiste''. Die dreiging is inmiddels voorbij, meldt het OM.

Het onderzoek heeft geen verband met de gebeurtenissen in Parijs van afgelopen vrijdag.

Afgesloten

De A2 bij Roosteren was tot 14.40 uur  in beide richtingen afgesloten, aldus de politie. Op de A2 staan kilometerslange files.

Ook bij de aansluiting van de A73 op de A2 loopt het verkeer vast. Het verkeer wordt via Duitsland omgeleid, laat de VerkeersInformatieDienst (VID) weten.

De brandweer sloeg rond 12.40 uur groot alarm wegens de brand. Omwonenden zeggen knallen te hebben gehoord. Dat kan de politie nog niet bevestigen.

Video: EOD onderzoekt met robot auto A2

EOD onderzoekt met robot auto op A2
EOD onderzoekt met robot auto op A2

Heeft u foto’s of videos bij dit nieuws? Upload via NUfoto of stuur in via WhatsApp (+31655246155) .