Afgelopen nacht heeft de zuidwestenwind stormkracht bereikt. In Vlissingen trok de wind aan het begin van de nacht aan naar 9 Bft. met zware windstoten van 90 km per uur. Ook zondag overdag is het in het westen onstuimig.

Rond 3.00 uur bereikte de storm het hoogtepunt met op het Zeeuwse station zeer zware windstoten van 100 km per uur, meldt Weeronline.

Ook in Zuid-Holland, Noord-Holland en rond het IJsselmeer waaide het hard met dicht bij open water een stormachtige wind en zware windstoten van 75 tot 85 kilometer per uur.

De wind neemt zondag overdag geleidelijk in kracht af, maar het blijft onstuimig en tot het begin van de middag zijn in de kustgebieden en op het IJsselmeer zware windstoten van 75 kilomter per uur mogelijk, met uitschieters naar 85 kilometer per uur.

Record

Daarbij is er veel bewolking met vooral in het noordoosten perioden met regen. Met 14 tot 16 graden is het erg zacht. Mocht de temperatuur in De Bilt naar 15,8 graden stijgen dan is het de warmste 15 november ooit. Het oude record van 15,7 graden stamt uit 2006.

Regenradar

Actueel weerbericht

Heeft u foto’s of videos bij dit nieuws? Upload via NUfoto of stuur in via WhatsApp (+31655246155).