Bij een brand in een woning in Vriescheloo (Groningen) is een persoon overleden. Een ander is gewond naar het ziekenhuis vervoerd. 

De brandweer kon het pand volgens een woordvoerder niet binnengaan, omdat er sprake was van een gaslek. Toen het lek was gedicht trof de brandweer de overledene aan.

De brand brak uit in een garagebox. In eerste instantie werd gedacht dat het vuur was overgeslagen naar de woning, maar dat bleek niet het geval te zijn. Het pand stond wel vol rook, wat de zoektocht naar slachtoffers bemoeilijkte.

Een persoon kon door brandweerlieden uit het huis worden gehaald. Een tweede persoon lag in de rook en gaf geen teken van leven meer, aldus de brandweer. Het slachtoffer kon niet worden meegenomen, omdat de explosiegevaarmeter van de brandweerlieden in het huis afging. "Dat betekent dat er een vrije uitstroom van gas voor explosiegevaar zorgde."

De hulpverleners moesten zich daardoor noodgedwongen terugtrekken uit de directe omgeving van de woning. "Nadat netbeheerder Enexis ter plaatse het gas had afgesloten kon de verdere brandbestrijding weer worden opgepakt." Het nablussen duurde nog tot in de vroege ochtend.

Heeft u foto’s of videos bij dit nieuws? Upload via NUfoto of stuur in via WhatsApp (+31655246155).