De bekende crimineel Rob Z. heeft volgens zijn advocaat een zelfmoordpoging gedaan in zijn cel in de gevangenis van Almere. Z. is naar het ziekenhuis gebracht, aldus zijn raadsman Richard Van der Weide zaterdag.

De gedetineerde zou een overdosis opiaten hebben genomen. Hij zou zich volgens Van der Weide eerder hebben uitgelaten over een mogelijke doodswens.

Van der Weide laat weten dat hij geschokt is. Hij vertelt dat hij een hele tijd met zijn cliënt heeft opgetrokken en hem zo heeft leren kennen.

Z. (57) kreeg in augustus in hoger beroep zestien jaar cel voor zijn hoofdrol in de zogeheten Yellowstone-zaak, die draaide om fraude en oplichting. In april werd hij ook al veroordeeld tot vier jaar cel voor medeplichtigheid aan een gewelddadige overval op zijn ex-schoonouders. Hij zou daarbij vanuit de gevangenis bij betrokken zijn geweest.

De vrouw van Rob Z. heeft een aantal jaar geleden zelfmoord gepleegd in de cel. Zij zat in voorarrest nadat ze was aangehouden in het Yellowstone-onderzoek. Ze pleegde zelfmoord in het huis van bewaring in Breda.