In een Chinees restaurant in Hoorn heeft vrijdag een grote brand gewoed. Het vuur was rond 19.00 uur onder controle, toen het sein brand meester kon worden gegeven. 

Dat meldt de brandweer.

Er zijn tien personen opgevangen in een nabijgelegen hotel. Zij zijn voor de zekerheid ontruimd uit de omliggende woningen. Voor hen moet vervangende woonruimte worden gevonden omdat hun huizen waterschade hebben opgelopen.

De brand heeft gewoed in het dak van restaurant Azië, maar is niet uitslaand. Ook een nabijgelegen sushi-restaurant en een pizzeria was sprake van flinke rookontwikkeling. Een appartement boven het sushi-restaurant is flink beschadigd.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De veiligheidsregio Noord-Holland Noord schaalde de brand op vanwege de oude panden in het centrum van Hoorn.

Volgens de brandweer zal het nablussen en controleren nog enkele uren in beslag nemen.

Bekijk beelden van de brand (bron: Bas Pronk):

Oudbouw

Een woordvoerder van de veiligheidsregio stelt dat de betrokken panden vooral oudbouw zijn, waardoor de verspreiding van het vuur moeilijk te bestrijden was. "Oudbouw is onvoorspelbaar en er is sprake van veel hout in het gebouw".

De brandweer heeft naastgelegen panden nat gehouden om het overslaan van het vuur te voorkomen. Volgens de woordvoerder is dat gelukt. Wel was er sprake van rookontwikkeling in de naastgelegen winkels.

Heeft u beeld bij dit bericht? Upload foto's via NUfoto, of foto's en video's via WhatsApp.