De politie heeft een 37-jarige man uit Veldhoven aangehouden die in verband wordt gebracht met de zaak rond de 'lekkende' 28-jarige politiemedewerker uit Weert.

Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

De man uit Veldhoven wordt verdacht van actieve omkoping. Hij kwam naar boven in het onderzoek naar de vermeende politiemol, die sinds eind september vastzit.

Het OM denkt dat de verdachte vertrouwelijke politie-informatie heeft afgenomen. Om wat voor informatie dat gaat wordt nog onderzocht.

De politie heeft twee woningen in Veldhoven en Geldrop doorzocht en beslag gelegd op administratie, gegevensdragers en mobiele telefoons.

Gevlucht

Volgens een journalist van NRC wilde de politie nog verdachte arresteren in Geldrop, maar die zou zijn gevlucht. Het OM doet daar geen uitspraken over.

"Wij sluiten niet uit dat er meer verdachten aangehouden worden in het onderzoek. Maar we doen geen mededelingen over het feit dat we dit vandaag ook van plan waren", zegt een woordvoerder tegen NU.nl.

Derde verdachte

De man uit Veldhoven is de derde verdachte die in de zaak is opgepakt. Naast de politiemedewerker zit ook een 45-jarige medeverdachte vast. Hij zou de vertrouwelijke informatie hebben doorgespeeld aan derden.

De politiemedewerker was sinds 2009 in dienst bij de Landelijke Eenheid. Hij was daar in opleiding. De man zou op grote schaal geheime opsporingsinformatie hebben doorgespeeld aan internationale drugsorganisaties en criminele motorclubs.