Het treinverkeer rond Schiphol en Amsterdam heeft maandagavond veel hinder ondervonden als gevolg van een seinstoring. De problemen waren rond 22.00 uur verholpen.

 

Door de storing reden er in de spits en de avonduren aanzienlijk minder treinen op de trajecten Schiphol-Leiden, Schiphol-Rotterdam, Schiphol-Utrecht en Schiphol-Almere, meldt de NS.

Reizigers moesten rekening houden met tussen de 30 en 60 minuten vertraging.

Er reden tot die tijd stopbussen tussen Leiden en Hoofddorp. 

Zware avondspits

Ook het wegverkeer in de avondspits ondervond maandag veel ongebruikelijke problemen. Vooral rond Amsterdam leverde dit lange files op, aldus de VerkeersinformatieDienst (VID).

Om 18.00 uur stond er 346 kilometer op de Nederlandse wegen. 

Op de Amsterdamse wegen waren een spoedreparatie aan de zuidkant, een aangereden slagboom bij de Coentunnel en een ongeluk op de A1 de oorzaken van de vertragingen.

Slagboom

Eerder op de dag vond er op de A4 bij het knooppunt De Nieuwe Meer een ongeluk plaats met een vrachtauto. Hierdoor moesten er reparaties aan de vangrail worden verricht waardoor tot 16.00 uur twee rijstroken dicht waren. De file die dit opleverde loste tijdens de spits niet op.

Ook in de tunnelbuis in de Coentunnel richting Den Haag moest rond 15.00 uur een spoedreparatie worden verricht. Dit betrof een slagboom die aangereden was. Ook hier liep het al snel behoorlijk vast, op zowel de ring A10 als op de A8.

Schoon wegdek

Ook vond er een ongeluk plaats op de A1 waardoor vanaf Watergraafsmeer tot aan Muiden de A1 volliep. Na de aanrijding moest onder meer het wegdek goed worden gereinigd, waardoor de ring A10 voor het knooppunt Watergraafsmeer en de A9 voor het knooppunt Diemen vastliepen.

Ook de ochtenspits was maandag al ongebruikelijk druk.