De politie heeft de drie aangehouden verdachten van een fataal afgelopen verkeersruzie in Rozenburg vrijgelaten. Een 54-jarige man uit die plaats overleefde de ruzie op de straat Grote Stern dinsdag niet.

De politie meldt dat sectie op zijn lichaam "vooralsnog" geen uitsluitsel heeft kunnen geven over de doodsoorzaak van de 54-jarige man. Hij raakte dinsdagavond rond 22.50 uur in gevecht met een andere automobilist.

Toen agenten bij de ruzie arriveerden, werd het slachtoffer in bedwang gehouden door de drie: de man uit de andere auto, een 27-jarige Rozenburger, zijn vriendin (26) en een 50-jarige man uit Rozenburg. De man bleek zwaargewond. Reanimatie mocht toen niet meer baten.

Deze 50-jarige verdachte werd vrijdag al vrijgelaten, nadat hij was verhoord en na gesprekken van de politie met getuigen. Omdat de sectie geen uitkomst heeft gegeven over de doodsoorzaak van het slachtoffer, is er onvoldoende grond overgebleven om de twee andere verdachten nog langer vast te houden.

Een verband tussen het overlijden van de man en het handelen van deze twee verdachten kan op dit moment nog niet worden aangetoond, licht de politie toe. "Daar is nader onderzoek voor nodig.'' De drie Rozenburgers blijven wel verdachte.