De man die in de nacht van vrijdag op zaterdag is doodgeschoten in Krommenie, is de 26-jarige Eaneas L., die verdacht wordt van betrokkenheid bij liquidaties in de onderwereld in Amsterdam. 

Zijn advocaat Niels van Wersch bevestigt berichtgeving van het Parool hierover zaterdag. Van Wersch zegt geschrokken te zijn van de dood van L.. 

Hij werd verdacht van betrokkenheid bij de moord op Stefan Eggermont. Die moord vormt onderdeel van de onderwereldoorlog die sinds 2012 in en om Amsterdam wordt uitgevochten. De moord op de 30-jarige Eggermont wordt daarin gezien als een dieptepunt, omdat hij het slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.

L. werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in Krommenie doodgeschoten. Volgens omwonenden waren er "gigantische knallen" te horen. De politie wil nog niet spreken van een liquidatie, maar L.'s advocaat gaat hier zonder meer van uit.

Mogelijke vluchtauto

Op de Meteorenweg in Amsterdam-Noord werd zaterdag een uitgebrande auto gevonden, die mogelijk is gebruikt als vluchtauto na de schietpartij. In verband met die autobrand zijn vier mensen gearresteerd.

L. zou hebben behoord tot de groep van de crimineel Gwenette Martha, een van de sleutelfiguren in de Amsterdamse onderwereld. Martha werd in mei vorig jaar doodgeschoten in Amstelveen.

L. werd in mei 2013 ook al gearresteerd, na weer een andere liquidatie op een drukbezocht dancefeest in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum. In dat onderzoek is vastgesteld dat L. niet de schutter kan zijn geweest.