Paus Franciscus zegt dat een bezoek aan Nederland "niet onmogelijk" is.

"De deur is niet gesloten, het is niet onmogelijk. En nu Nederland een Argentijnse koningin heeft, wie weet", zegt hij in een interview met de Utrechtse daklozenkrant waar Trouw over bericht.

Het interview kwam tot stand in samenwerking met Trouw en vond plaats in Casa Santa Marta, het woonverblijf van de paus. Het is de eerste keer dat de paus met Nederlandse journalisten praat. Het interview wordt in het Utrechtse Straatnieuws en daklozenkranten wereldwijd gepubliceerd.

In het interview vertelt de paus over zijn jeugd en zijn inzet voor vluchtelingen en armen. "Ik herinner me nog goed de vrouw die drie keer per week bij ons thuis kwam om mijn moeder te helpen. Ze hielp bijvoorbeeld met de was. Zij had zelf twee kinderen en de familie was Italiaans, ze kwamen uit Sicilië en hadden daar de oorlog meegemaakt. Ze waren heel arm, maar het waren zulke goede mensen. Die vrouw ben ik nooit vergeten. Ik was getroffen door haar armoede."

Het interview van het Utrechtse Straatnieuws was vrijdag groot nieuws in Italië. Veel media pakten er groot mee uit, zoals Rai News en Repubblica