Koningin Máxima heeft woensdag op haar eerste werkdag sinds ze ontslagen is uit het ziekenhuis iedereen bedankt voor hun medeleven. "Heel veel dank voor alle goede wensen van beterschap, echt heel hartverwarmend."

Dat zei de koningin woensdag bij het World Forum in Den Haag. Het is de eerste keer dat ze weer in het openbaar verschijnt, sinds ze herstelde van een nierbekkenontsteking.

"Het gaat veel beter. Ik moet nog steeds aansterken, maar het gaat veel beter", zei Máxima.

Ze houdt in Den Haag een toespraak op een internationale conferentie over vrouwenopvang. Daar is ook kroonprinses Mary van Denemarken bij aanwezig.

Video: Koningin Máxima spreekt dank uit

"Heel veel dank voor alle goede wensen van beterschap"
"Heel veel dank voor alle goede wensen van beterschap"

Staatsbezoek

De koningin werd vorige week opgenomen in het Bronovo ziekenhuis nadat er nierbekkenontsteking werd geconstateerd tijdens het staatsbezoek aan China. In overleg met haar artsen keerde ze vroegtijdig terug naar Nederland.

Máxima moest dinsdag nog een bezoek aan Brussel aan haar voorbij laten gaan, omdat ze nog rust moest houden. Koning Willem-Alexander ging daarom alleen.

De opening van een pop-upstore van pensioenfonds ABP bij de Vrije Universiteit in Amsterdam gaat woensdagmiddag nog niet door. Die wordt verplaatst naar een andere datum.