De jaarlijkse Kinderpostzegelactie heeft dit jaar 9,5 miljoen euro opgeleverd. Het geld wordt besteed aan kwetsbare kinderen, aldus de stichting dinsdag.

De Stichting Kinderpostzegels vraagt speciale aandacht voor kinderen in de maatschappelijke opvang.

De opbrengst is ietsje hoger dan vorig jaar toen 9,1 miljoen werd opgehaald, maar het is nog wel veel minder dan in 2013 toen kinderen met hun postzegels 11,6 miljoen ophaalden.

Volgens de stichting is de opbrengst lager, omdat veel minder kinderen aan de actie hebben meegedaan. ''Dit komt voor een deel doordat er minder kinderen zijn in Nederland en voor een deel doordat scholen ervoor kozen een jaar niet mee te doen aan de actie, omdat ze zich inzetten voor een andere actie'', liet een woordvoerster weten.

Leerlingen

Elk jaar gaan basisschoolleerlingen langs deuren om Kinderpostzegels te verkopen. Dit jaar waren dat er 185.000 kinderen van 4300 scholen. Vorig jaar deden nog bijna 200.000 kinderen van 4700 scholen mee.

In 2013 deden ruim 211.000 kinderen mee van een kleine 5000 scholen. Vanaf woensdag gaan de kinderen weer langs de huizen om de bestelde zegels te bezorgen.

Op de postzegels staan dit jaar afbeeldingen uit de beroemde Gouden Boekjes met kinderverhaaltjes. Het thema was 'Een veilige toekomst'.