De dichte mist heeft dinsdagochtend op de A4 tussen Leidschendam en Zoeterwoude-Dorp gezorgd voor een ongeluk. De snelweg is in de richting van Den Haag naar Amsterdam twee uur afgesloten geweest.  
 

Omstreeks 8.00 uur werd de weg vrijgegeven, maar de files losten pas in de loop van de ochtend op. Op de A4 stond tijdens de ochtendspits in beide richtingen ruim tien kilometer file. 

Een auto belandde dinsdag op z'n kop op het wegdek. Volgens de politie ging het om een eenzijdig ongeval. Het verkeer werd omgeleid via de A12 en de A44, maar ook op die wegen liep het verkeer vast.

Code geel

Het KNMI en de ANWB waarschuwen dinsdagochtend opnieuw voor dichte mist. Het zicht is minder dan 200 meter. Het KNMI heeft weer code geel afgegeven voor het mistige weer. Alleen in Brabant en Limburg is het dinsdagochtend niet mistig.

De rijomstandigheden zijn gevaarlijk. Automobilisten moeten daarom in het hele land rekening houden met een drukke ochtendspits. Er wordt aangeraden de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden.

Later op de dag schijnt op veel plaatsen de zon. Het wordt 13 tot 16 graden. In de loop van de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking wel toe. Het blijft droog.

Schiphol

Het vliegverkeer op de luchthaven Schiphol ondervindt dinsdag geen problemen meer vanwege de mist. In het begin van de ochtend waren er volgens een woordvoerster nog wel wat kleine vertragingen. ''Maar we vliegen nu weer op volledige capaciteit.''

Maandag zorgde de mist in Nederland en ook in andere Europese landen voor behoorlijk wat vertragingen. Een aantal reizigers moest de nacht van maandag op dinsdag doorbrengen op de luchthaven of in een hotel in de buurt. ''Deze mensen worden nu ook naar hun bestemming gebracht'', aldus Schiphol.

Bekijk het actuele weerbericht  Bekijk de actuele verkeersinformatie.