Een medewerker van de gemeente Enschede is maandag om nog onbekende reden mishandeld.

Dat bevestigt de politie na berichtgeving in Tubantia.

De man is vermoedelijk door twee mannen aangevallen. Het motief hiervoor is nog onbekend. Ook is zijn auto beschadigd.

Tubantia schrijft dat de man met een stanleymes in zijn gezicht is verwond, maar de politie kan dit niet bevestigen. "We zijn de zaak op dit moment aan het onderzoeken, maar wat er precies gebeurd is is nog niet duidelijk."

De ambtenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. De man is een medewerker van wijkteam Oost in Enschede. De politie is op zoek naar de twee daders en vraagt getuigen zich te melden.

Spoedbijeenkomst

Medewerkers van de gemeente zijn tijdens een spoedbijeenkomst bijgepraat over het incident.

Volgens een woordvoerder hoeven medewerkers die het niet prettig vinden om de wijk in te gaan waar het incident plaatsvond, dat niet te doen. "De actie lijkt specifiek gericht tegen een gemeentemedewerker."

Burgemeester van Enschede Onno van Veldhuizen verklaart dat "de gemeente geschokt is door hetgeen er is gebeurd, geweld tegen ambtenaren is te allen tijde ontoelaatbaar." 

"We hanteren een zero-tolerance beleid. Politie, Openbaar Ministerie en gemeente zullen hard optreden tegen dit soort incidenten. Publieke ambtsdragers moeten in veiligheid hun werk kunnen doen. Ik ben me ervan bewust dat dit gebeuren in de samenleving tot onrust leidt. Laten we niet speculeren over wat de aanleiding zou kunnen zijn van dit incident. Onze aandacht is nu gericht op het in kaart brengen van de feiten. Naast de getroffen medewerker hebben we vandaag ook oog voor de noden en gevoelens van collega’s.”