Een demonstratie tegen de komst van een azc in Enschede heeft zaterdag honderden mensen op de been gebracht. 

Het protest begon in Glanerbrug, vlak bij Enschede. In eerste instantie verliep de demonstrantie vreedzaam, maar tegen 13.00 uur dreigde het toch uit de hand te lopen omdat een groep demonstranten naar het centrum van Enschede wilden lopen.

De politie wist met een blokkade op de Gronausestraat, tussen de twee plaatsen, te voorkomen dat dit gebeurde. De initiatiefnemer van het protest, AZC Alert, distantieerde zich volgens een woordvoerder van de gemeente ook van deze groep.

De burgemeester van Enschede heeft opdracht gegeven om de betoging te stoppen. Alle deelnemers werden opgeroepen naar huis te gaan. Hierna ontstonden wat opstootjes, aldus een woordvoerder van de gemeente.

In totaal zouden zes mensen zijn aangehouden, meldt Tubantia. Ze werden gearresteerd wegens het brengen van de Hitlergroet, belediging en mishandeling. 

Video: Demonstratie tegen azc in Enschede

Demonstratie tegen azc in Enschede
Demonstratie tegen azc in Enschede

Winkelcentrum

Uit voorzorg heeft de politie tijdelijk een winkelcentrum aan de Gronausestraat ontruimd, meldt RTV Oost. Dit was nodig omdat sommige agressieve demonstranten zich in de richting  van de winkels begaven. Toen sommige betogers zich mengden onder het publiek van een supermarkt, besloot de politie tot de ontruiming.

Een woordvoerder van de politie bevestigt aan NU.nl dat de demonstratie niet uit de hand is gelopen, hoewel een aantal demonstranten zich wel agressief gedroeg.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Stuur uw foto's in via NUfoto. Video's kunnen naar video@nu.nl