De 31-jarige moeder van de twee overleden baby's in Heerhugowaard blijkt ook de moeder te zijn van de overleden baby die vorig jaar december in Alkmaar werd gevonden.

Dat blijkt uit dna-onderzoek, meldt de politie vrijdag.

De vrouw uit Alkmaar werd woensdag aangehouden in het onderzoek naar de twee dode baby's die in Heerhugowaard werden gevonden.

De politie doet verder geen mededelingen over het onderzoek. Over de vader en het geslacht van de baby's in Heerhugowaard is niets bekend.

Op 8 oktober werd in een tas aan de Schelde in Heerhugowaard een overleden baby aangetroffen. Later werd nog een lichaam van een baby gevonden in een huis in dezelfde straat.

De politie kijkt ook nog steeds naar de 34-jarige bewoonster van de woning waar de tweede baby is gevonden. "Het onderzoek naar haar loopt nog, maar ook daar doen we verder geen mededelingen over", aldus de politie.

Meisje

De overleden baby in Alkmaar was een meisje. Het kindje was al dood toen ze werd achtergelaten. Het vermoeden is bovendien dat het meisje al enige tijd voordat ze werd gevonden is overleden.

Het lijkje van dat baby'tje was in december gevonden in park De Rekerhout in Alkmaar. Het meisje werd Angel genoemd. Tot nu toe was nog steeds onbekend wie de moeder was. Het politieonderzoek is in volle gang, meldt de burgemeester van Alkmaar, Piet Bruinooge.

Bruinooge: ''Het nieuws dat de aangehouden moeder van de eerder deze maand gevonden babylijkjes in Heerhugowaard ook de moeder is van baby Angel, is hard aangekomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de politie dit zorgvuldig doet.''

De politie zegt op dit moment geen redenen te hebben om aan te nemen dat er andere vondsten gedaan zullen worden.

De rechter-commissaris heeft besloten dat de vrouw nog zeker veertien dagen in voorlopige hechtenis blijft. Het onderzoek is nog in volle gang, onder meer naar de psychische toestand van de vrouw. Ze zit in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mag hebben met haar advocaat.

Video: Onderzoek dode baby's Heerhugowaard gaat nog lang duren

Burgemeester praat met inwoners Heerhugowaard
Burgemeester praat met inwoners Heerhugowaard