Van der Laan noemt weren Ajax-supporters in Utrecht grote fout

Burgemeester Van der Laan vindt dat de directeur van FC Utrecht een flinke fout maakt met zijn beslissing om de gestrafte Utrechtsupporters van de Bunnikzijde wel toe te laten bij FC Utrecht tegen Ajax. 

Daardoor voelde de burgemeester van Utrecht zich weer gedwongen om Ajaxsupporters juist weer niet toe te laten. En daardoor zijn de onschuldigen de dupe aldus Van der Laan op AT5.

Op 5 april zong een deel van de FC-Utrecht aanhang minutenlang anti-Joodse spreekkoren. Daarop besloot de KNVB de club te straffen. Er werd een boete opgelegd en bovendien moest de Bunnikzijde leeg blijven bij Utrecht - Ajax. Maar in een reactie op die straf gaf FC-Utrecht Directeur Wilco van Schaik aan dat de seizoenkaarthouders op de Bunnikzijde op andere plekken in het stadion mochten plaatsnemen. 

Van der Laan heeft hier geen goed woord voor over: "Die straf van de KNVB was ontzettend terecht. De hele tribune van waaruit dit gezongen werd, 4000 supporters, die moest leegblijven. Alleen toen is er, ik durf wel te zeggen, een fout gemaakt door de directeur van Utrecht, die zei de seizoenkaarthouders van de Bunnikzijde kunnen wel elders in het stadion terecht." 

De Utrechtse burgemeester Van Zanen besloot daarop dat Ajaxfans niet welkom zijn.

Contact

Van der Laan zegt een maand geleden hierover contact gehad te hebben met zijn Utrechtse college. "Ik zei, kijk uit dat je niet de verkeerde straft. Maar het is uiteindelijk zijn verantwoordelijkheid, aldus Van der Laan.

"Ik zou het heel raar vinden als een burgemeester van een andere stad uiteindelijk ging oordelen over wat wij met de ArenA doen. Ik wil geen olie op het vuur gooien maar dat de Ajaxsupporters en Ajax kwaad zijn, kan ik heel erg goed begrijpen. Ik kan hier niets aan doen, het is openbare orde beleid van de burgemeester van Utrecht maar de koeienfout is gemaakt door de directeur van Utrecht."

De fans van FC Utrecht zijn wel gewoon welkom in Amsterdam

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie