Slachtoffer schietincident Amsterdam is verdachte Tjeukermeermoord

De persoon die de donderdagavond gewond is geraakt bij een schietincident op de Marga Klompélaan in Amsterdam is een verdachte in de zaak rond de Tjeukermeermoord in 2013. 

Dat meldt AT5.

Het gaat om Semih K. uit Amsterdam, die dit jaar een verklaring heeft afgelegd in de zaak. Voor volgende week staat hij op de planning om te verschijnen bij de rechtbank in Leeuwarden.

Buurtbewoners hebben tegen de Amsterdamse stadszender gezegd dat Semih K. door een dader thuis werd opgewacht toen hij uit zijn werk kwam. K. moest met verwondingen naar het ziekenhuis, maar was aanspreekbaar. Hij kon na behandeling weer naar huis en heeft aangifte gedaan.

Volgens de politie ging de schutter er na de schietpartij rennend vandoor. Kort daarna vonden agenten bij parkeerplaatsen aan het Suze Groenewegplantsoen een brandende personenauto. De politie onderzoekt of de auto te maken heeft met het schietincident.

Kourrich

Slachtoffer van de Tjeukemeermoord is de 35-jarige Omar Kourrich. Zijn verbrande lichaam werd gevonden bij het Friese Tjeukemeer op 20 juni 2013. Hij werd naar alle waarschijnlijkheid vermoord in een winkel in Amsterdam.

Semih K. beriep zich tot afgelopen zomer op zijn zwijgrecht, maar is twee jaar na de moord toch gaan praten. De zaak werd daarna aangehouden.

Hoofdverdachte

Justitie zag de vader van Semih K. als hoofdverdachte in de moordzaak. De vader overleed vorig jaar tijdens zijn voorarrest in zijn cel. Hij stierf een natuurlijke dood.

Volgens weer een andere, Roemeense, verdachte was de vader verantwoordelijk voor de moord, omdat hij een conflict had met Kourrich over hennep.

Lees meer over:
Tip de redactie