Waarschuwing voor dichte mist in ochtendspits donderdag

Weggebruikers moeten donderdagochtend tijdens de ochtendspits rekening houden met dichte mist. Woensdagavond kan het in het noordoosten van Nederland lokaal al mistig zijn.

Dat meldt het KNMI woensdag.

De combinatie van weinig wind en opklaringen zorgen er volgens Weeronline voor dat donderdagochtend op uitgebreide schaal mist kan ontstaan. Het zicht zal lokaal minder dan 200 meter zijn. De ochtendspits kan daar veel hinder van ondervinden.

Deze situatie zal pas aan het eind van de ochtend verbeteren. Mist en lage bewolking zullen de komende dagen het verkeer vaker parten spelen.

Code geel

Volgens de VerkeersInformatiedienst (VID) is de kans groot dat het KNMI donderdagochtend code geel voor gevaarlijk weer afgeeft. De spitsstroken zullen donderdag ook dichtblijven, omdat de verkeerscentrale door de mist de stroken niet met de camera's kan controleren.

De VID adviseert weggebruikers de rijstijl aan te passen aan de weersomstandigheden. Bij mist betekent dit vooral dat automobilisten geen abrupte manoeuvres moeten maken en de juiste verlichting moeten voeren.

Ook de ANWB waarschuwt automobilisten al voor de mist in de ochtendspits. 

Actueel weerbericht | Actuele situatie op de weg

Lees meer over:
Tip de redactie