Ziggo Dome betaalt bezoekster 16.000 euro schadevergoeding na val

Concertzaal Ziggo Dome in Amsterdam heeft een schadevergoeding van 16.000 euro betaald aan een 49-jarige bezoekster die tijdens een concert uitgleed op de gladde vloer. Ze brak daarbij haar schouder. 

Dat meldt het Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht dat de zaak namens de vrouw had aangespannen. 

De bezoekster gleed in 2013 uit tijdens het evenement Holland zingt Hazes. Door het letsel moest ze een vakantie naar Oostenrijk annuleren. Ook hield ze blijvend last van haar arm. 

Uiteindelijk keert de verzekeraar van de Ziggo Dome 6.000 euro uit voor gemaakte medische kosten, huishoudelijke hulp en gemiste inkomsten. 10.000 euro wordt vergoed voor immateriële schade.

Volgens de aanklagers werd eerder geklaagd over de gladde vloer in de concertzaal, die leidde tot valpartijen. Naar verluidt keerde Ziggo Dome niet eerder een schadevergoeding uit.

Waarschuwen

Een woordvoerder van de muziekhal laat weten dat direct na de valpartij maatregelen zijn genomen, zoals het extra ruw maken van de vloer en het waarschuwen van publiek. Er zijn geen andere schadeclaims bekend na valpartijen.

''Met zoveel mensen over de vloer kan er wel eens iets gebeuren", benadrukt hij. ''We kunnen niet bij iedere bezoeker een schoonmaakteam zetten om in te grijpen als er een biertje of patatje op de vloer valt. We waarschuwen iedereen uitgebreid voor de kans dat de vloer aan het einde van de avond wat gladder is."

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie